Braškės jau prisirpo!

Braškės / Fotolia nuotr.
Braškės / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-06-20 17:00
AA

Iš pirmųjų turguose dar brangių braškių uogienių neverdame – mieliau sultingas ir nepaprastai gardžias uogas skanaujame vienas. Arba gaminame ypatingo skonio desertus, kurių, kad ir kiek valgytum, vis tiek bus mažai...

Varškės kremo desertas su duonos trupiniais

Vasariškas Dianos desertas / „DanSukker“ nuotr.

Jums reikės: 250 g kreminės varškės, 100 ml plaktos grietinėlės, 3 riekelių džiovintos juodos duonos, 2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų avižinių dribsnių, 3 šaukštų cukraus, 1,5 stiklinės braškių, 2 šaukštų rudojo cukraus, vanilės ankšties, saujelės šviežių mėtų lapelių, šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių, pagal skonį cinamono.

  • Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklytes.
  • Braškes nuplaukite, nuskabykite, supjaustykite ketvirčiais ir suberkite į stiklinį indą. Apibarstykite ruduoju cukrumi, kapotais mėtų lapeliais, vanilės sėklytėmis ir palikite pastovėti – kol ruošite kremą, braškės prisigers prieskonių.
  • Varškę su šaukštu cukraus ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis išsukite iki vientisumo, įmaišykite iki standžių putų plaktą grietinėlę.
  • Duoną sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, paskrudinkite duonos trupinius, įmaišykite dribsnius, likusį cukrų, pagal skonį berkite cinamono.
  • Į skaidraus stiklo taures sluoksniuokite duonos trupinius, kremą ir braškes.
  • Paruoštą desertą bent 4 val. palaikykite šaldytuve.
  • Prieš tiekdami papuoškite sveikais mėtų lapeliais.

Vyniotinis su sūrio kremu

Braškių vyniotinis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 3 kiaušinių, 120 g cukraus, 60 g miltų, 25 g krakmolo.

Kremui: 500 g maskarponės, šaukštelio nutarkuotų citrinos žievelių, 300 ml plakamosios grietinėlės, 80 g miltelinio cukraus.

Uogų sluoksniui: 1,5 stiklinės braškių, saujelės mėtų lapelių, 4 šaukštų miltelinio cukraus, šlakelio romo.

  • Biskvitui atskirtus kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standžių putų.
  • Kai baltymai taps tokie standūs, kad galėsite pjauti peiliu, plonyte srovele, labai atsargiai maišydami, supilkite iki vientisumo išplaktus trynius (jei naudosite naminius kiaušinius, vyniotinis bus ryškiai geltonas).
  • Į baltymų ir trynių masę suberkite persijotus su krakmolu sumaišytus miltus, atsargiai išmaišykite ir paskleiskite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos stačiakampės skardos.
  • Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Biskvitą ištraukę, nuimkite nuo popieriaus ir suvyniokite į rankšluostį.
  • Paruoškite kremą: maskarponę išsukite su milteliniu cukrumi ir nutarkuotomis žievelėmis, pamažėle vis plakdami pilkite grietinėlę, kol išeis vientisa puri masė.
  • Uogų sluoksniui braškes nuskabykite, sutrinkite iki vientisumo, sumaišykite su milteliniu cukrumi, kapotais mėtų lapeliais ir pagardinkite romu.
  • Biskvitą išvyniokite ir paskleiskite ant medinio paviršiaus, tepkite trintas braškes, krėskite kremą, susukite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palikite šaldytuve.
  • Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi ir papuošę šviežiomis braškėmis.

Dribsniai su uogomis

Granola / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 500 ml natūralaus graikiško jogurto, 3 šaukštų ispaninių šalavijų sėklų, 0,5 l įvairių uogų, 600 g įvairių rūšių dribsnių, po 50 g migdolų drožlių, kapotų pistacijų, moliūgų sėklų, džiovintų spanguolių, pagal skonį cinamono, žiupsnelio druskos.

Sirupui: 6 šaukštų medaus, 100 ml kokosų aliejaus, pagal skonį citrinos sulčių.

  • Giliame dubenyje sumaišykite visus dribsnius, riešutus, moliūgų sėklas, džiovintus vaisius, sėmenis, berkite cinamono.
  • Nedideliame puode virš garų ištirpdykite medų, sumaišykite su aliejumi, įspauskite kelis lašus citrinos sulčių ir tolygiai apšlakstykite dribsnių ir riešutų mišinį.
  • Paruoštą masę labai gerai išmaišykite ir plonyčiu sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
  • Vis pamaišydami kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol dribsniai dailiai apskrus ir taps traškūs.
  • Atvėsinę berkite į taures, krėskite su ispaninių šalavijų sėklomis sumaišyto jogurto, vėl berkite dribsnių.
  • Papuoškite mėgstamomis uogomis.

Pyragas su braškėmis

Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 250 g miltų, pusės šaukštelio druskos, 125 g sviesto, 4 kiaušinių.

Kremui: 400 g jogurto, 15 g želatinos, 100 ml liesos grietinėlės, 250 plakamosios grietinėlės, 4 šaukštų miltelinio cukraus, šaukštelio vanilinio cukraus, 500 g gražių braškių.

  • Pirmiausia paruoškite tešlą. Gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą sumeskite į dubenį su persijotais miltais, įberkite druskos ir trinkite masę pirštais, kol susidarys trupiniai.
  • Įmuškite kiaušinį, įpilkite kelis šaukštus vandens ir užminkykite tešlą.
  • Suformavę pailgą diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
  • Iš atvėsusios tešlos iškočiokite figūrinės kepimo formos dydžio lakštą, įtieskite į formą, subadykite šakute, kad neišsipūstų, ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Kremui želatiną pamerkite į liesą grietinėlę ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
  • Jogurtą išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, pamažėle supilkite želatiną, galiausiai įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę.
  • Ant iškepto pagrindo paskirstykite kremą ir laikykite pyragą per naktį šaldytuve.
  • Prieš tiekdami papuoškite pjaustytomis braškėmis.
{recipe|3385}
{recipe|3386}
{recipe|3387}
{recipe|3388}
{recipe|4356}
{recipe|4739}
{recipe|4758}
{recipe|5129}
{recipe|5133}
{recipe|5520}