Gardžiuojamės pirmadienio vakariene

Apkepas su raudonaisiais ryžiais / Fotolia nuotr.
Apkepas su raudonaisiais ryžiais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-02-11 14:24
AA

Sveiki! Kur buvęs kur nebuvęs pirmadienis jau čia... Taigi, metas šią dieną praskaidrinti skaniausia vakariene. Dalinamės puikiomis idėjomis.

DIENOS RECEPTAS

Apkepas su raudonaisiais ryžiais

3 asmenims. Pagaminsite per 50 min.

Produktai

1 stiklinė raudonųjų ryžių; 300 g šviežių pievagrybių; 400 g pomidorų; gabalėlis poro; 3 valg. š. sviesto; 4 kiaušiniai; 4 valg. š. tarkuoto parmezano; pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų; 1 citrinos sultys; 10 g šviežių prieskoninių žolelių.

 

Kaip gaminti

1. Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite kelis gabalėlius sviesto ir išmaišykite.

2. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Nuplautus pomidorus supjaustykite skrituliais, porus – griežinėliais. Kiaušinius sudėkite į dubenį, įberkite žiupsnį druskos, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kiek paplakite šluotele. Suberkite parmezaną ir dar paplakite.

3. Nepridegančioje kepimo skardoje tolygiai paskleiskite virtus ryžius. Ant viršaus tolygiai išdėliokite grybų ir porų griežinėlius. Apibarstykite smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Išdėliokite skrituliais supjaustytus pomidorus ir apliekite plaktais kiaušiniais (viršų dar galite apibarstyti tarkuotu parmezanu). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Tiekdami apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.



SIŪLOME IŠBANDYTI!

Balandėliai su kalakutiena / Autorės nuotr.