Kai sojos padažas daro stebuklus: ant iešmelių kepta aštri vištiena

Ant iešmelių kepta aštri vištiena / Projekto partnerio nuotr.
Ant iešmelių kepta aštri vištiena / Projekto partnerio nuotr.
Projekto partnerio turinys
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
2020-10-15 08:46
AA

Niekas nepaneigs, kad kokybiški ir geros sudėties padažai virtuvėje – tai tikra palaima gomuriui, nes jais pagardintas maistas tampa dar skanesnis. Vienas iš tokių padažų, paversiantis jūsų patiekalus dar gardesniais, tai sojų padažas. Tik kaip išsirinkti išties kokybišką? Dalinamės patarimais ir puikiu ant iešmelių keptos vištienos su sojų padažu receptu.

Kaip atpažinti geros kokybės natūraliai brandinto sojų padažo savybes:

  • Sudedamosios dalys – tik natūralūs produktai;
  •  Spalva – šiek tiek skaidri, rusvai raudona spalva, priešingai nei žemos kokybės sojų padažų, kurie gali būti juodi ir neskaidrūs;
  •  Konsistencija – niekada neturės nuosėdų;
  •  Kvapas – šiek tiek saldus, turtingas. Nenatūraliai brandintame sojų padaže gali būti juntamas stiprus, cheminis kvapas;
  •  Skonis – puikiai subalansuotas ir suteiks malonų, rafinuotą skonį maistui.
  • Ant etiketės visada bus nurodyta „natūraliai paruoštas“
  • Geros kokybės sojos padažas niekada neturės konservantų, dažiklių, skonio stipriklių ir kitų E-medžiagų. Vienintelis konservantas yra druska.
  • http://www.rytuvalgiai.lt/produktas/kikkoman-sojos-padazas-150-ml/
„Kikkoman“ sojų padažas / Projekto partnerio nuotr.

Ant iešmelių kepta aštri vištiena

Jums reikės:

  • 800 gr. vištienos krūtinėlės file
  • 75 ml „Kikkoman“ sojų padažo
  • Pusės žaliosios citrinos sulčių
  • ½ arb. šaukštelio maltos paprikos, žiupsnelio cinamono, 1 arb. šaukštelio džiovintos aitrios  paprikos,  1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 8 vnt. svogūnų laiškų

Kaip gaminti:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais
  2. Atskirame inde paruoškite marinatą: sumaišykite „Kikkoman“ sojų padažą, prieskonius, aliejų, įspauskite citrinos sultis. 
  3. Svogūno laiškus padalinkite į dvi dalis, vieną dalį supjaustykite smulkiai, kitą dalį 2-3 cm ilgio šiaudeliais.
  4. Suverkite vištienos gabaliukus ir tarp jų įterpkite svogūno laiškų šiaudelius.
  5. Vištienos vėrinukus aptepkite marinatu su prieskoniais ir palaikykite šaldytuve 20 min.
  6. Kepkite grilyje arba orkaitėje 10-12 min.
Ant iešmelių kepta aštri vištiena / Projekto partnerio nuotr.

Garnyrui: 1 mažas svogūnas, 1 česnako galvutė, 2 maži pomidoriukai, 1 šaukštas „Kikkoman“ sojų padažo, 1 šaukštas pomidorų pastos.

Svogūno galvą, česnaką ir pomidoriukus susmulkinti, viską sumaišyti su  „Kikkoman“ sojų padažu, pagardinti pomidorų pasta.

Daugiau maisto įdomybių rasite čia: www.rytuvalgiai.lt