Pasaulio kulinarijos olimpiadoje triumfavęs J.Orševski – apie kopūstų popierių ir kodėl nenori turėti restorano

Jaroslav Orševski / Asmeninio albumo nuotrauka
Jaroslav Orševski / Asmeninio albumo nuotrauka
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
2024-02-16 22:52
AA

„Važiavau pasiimti to, kas man priklauso“, – juokiasi iš Štutgarte vykusios pasaulio kulinarijos olimpiados – „IKA Culinary Olympics 2024“ – su aukso medaliu pirmą kartą Lietuvos istorijoje grįžęs kaunietis virtuvės šefas Jaroslavas ORŠEVSKI (41).

Seniausiose ir didžiausiose pasaulyje kulinarijos varžybose Jaroslavas aukščiausią apdovanojimą pelnė „Culinary ART“ kategorijoje. Kitas mūsų šalies atstovas – virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas – toje pačioje rungtyje iškovojo sidabrą. Prieš ketverius metus užėmęs antrąją vietą iš Štutgarto grįžo ir Jaroslavas, todėl šiemet ten turėjo vienintelį tikslą – nugalėti.

Šis konkursas – tai maisto šedevrų paroda. Jai pateikiamų patiekalų teisėjai neragauja: vertina jų vaizdą, ingredientų dermę, gaminimo kokybę. Jie deda ne pliusus, o už pastebėtas klaidas – minusus. Renginio pradžioje, kaip ir visi dalyviai, turėjęs šimtą balų, Jaroslavas konkurse nugalėjo turėdamas 94,7 balo. Jis pripažintas stipriausiu iš daugiau kaip šimto meno kategorijos dalyvių. Iš viso į Štutgartą varžytis įvairiose rungtyse buvo susirinkę apie 1700 šefų iš viso pasaulio.