Rudeninis slyvų tango

Biskvitinis slyvų pyragas / Shutterstock nuotr.
Biskvitinis slyvų pyragas / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-09-25 17:00
AA

Prekystalius spalvina raudonos, mėlynos, geltonos prisirpusios ir sultingos slyvos. Tokios skanios, ir tokios nepelnytai šeimininkių primirštos! Be to, jos turi daugybę vitaminų ir mikroelementų, padeda lieknėti. Pasimėgaukite patiekalais su slyvomis: čia ir saldu, ir rūgštu...

Angliškas slyvų pyragas

Angliškas slyvų pyragas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 250 g slyvų, 60 ml miltų, 60 ml cukraus, žiupsnelio druskos ir muskato, 60 g šalto sviesto, pusės puodelio traiškytų kukurūzų dribsnių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus.
  • Keturis 175 ml talpos keraminius kepimo indelius pridėkite slyvų.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir muskatą.
  • Sutarkuokite sviestą, sudėkite į miltų mišinį ir pirštais maigykite iki trupinių.
  • Sumaišę su traiškytais kukurūzų dribsniais užberkite ant slyvų.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
  • Pyragą tiekite šiltą.

Kamamberas tešloje su slyvomis

Jums reikės: pakuotė bemielės šaldytos tešlos, kamambero sūrio (tinka ir bri), saujos šviežių slyvų, kiaušinio, keleto šaukštelių medaus.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Iš atšilusios tešlos iškočiokite tiek skritulių, kiek turite sūrio griežinėlių (kamamberą galite horizontaliai perpjauti pusiau). Tešlos paplotėliai turi būti didesni už sūrį.
  • Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėkite sūrio, užlankstykite ir aptepkite išplaktu kiaušiniu. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  • Dėkite jų ant tešlos viršaus ir šaukite į orkaitę.
  • Kepkite apie 15 minučių, kol tešla parus.
  • Medų pašildykite, kad suskystėtų.
  • Ištrauktus sūrio kepinukus apipilkite medumi.

Keksas su slyvomis ir avižų dribsniai

Keksas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 250 g slyvų, 100 g sviesto, apelsino, 100 g rudojo cukraus, 2 vidutinio dydžio kiaušinių, 125 g miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 50 g avižų dribsnių, 100 miltelinio cukraus.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
  • Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  • Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
  • Sviestą su cukrumi ir apelsino žievelėmis išplakite iki purios masės.
  • Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išsukite.
  • Įpilkite du šaukštus apelsino sulčių, išmaišykite.
  • Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, avižų dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite.
  • Sudėję slyvas, paskutinįkart išmaišykite ir tešlą sukrėtę į kekso kepimo formą šaukite į orkaitę. Kepkite apie valandą. Ištraukę palikite atvėsti kepimo formoje apie 20 minučių.
  • Miltelinį cukrų sumaišykite su likusiomis apelsinų sultimis ir pašlakstykite keksą. Leiskite visiškai atvėsti.

Slyvų pyragas

Slyvų pyragas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 200 g miltų, 2 šaukštelių tarkuotų citrinos žievelių, po žiupsnelį druskos ir muskato, 75 g cukraus, kiaušinio, 125 g sviesto.

Įdarui: 100 g graikinių riešutų, 14–18 slyvų (priklauso nuo dydžio), 100 g cukraus, 4 šaukštų miltų, 2,5 šaukštelio citrinos žievelių, 0,5 šaukštelio muskato, 30 g sviesto.

  • Miltus sumaišykite su tarkuotomis citrinos žievelėmis, muskatu ir druska. Suberkite ant stalo, padarykite viduryje duobutę ir įmuškite kiaušinį.
  • Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėliokite aplink kiaušinį.
  • Viską kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys trupiniai. Juos greitai išminkykite, kad nesušiltų nuo rankų. Suformuokite tešlos rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir mažiausiai valandai dėkite į šaldytuvą.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Iš atvėsusios tešlos iškočiokite skritulį. Riešutus sukapokite ir paskleiskite ant tešlos.
  • Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus.
  • Sumaišykite cukrų, miltus, citrinos žieveles ir muskatą. Pusę mišinio suberkite ant slyvų ir išmaišykite.
  • Išdėliokite uogas ant tešlos ir užberkite likusią mišinio dalį. Ant viršaus suberkite sviesto gabaliukus.
  • Užlankstykite tešlos kraštelius ir šaukite į orkaitę.
  • Kepkite apie 45 minutes, kol tešla parus. Palikite ataušti orkaitėje.

Slyvų trupiniuotis

Slyvų pyragas / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 360 ml miltų, 115 g šalto sviesto, žiupsnio druskos, šaukštelio cukraus, 4–5 šaukštų šalto vandens.

Įdarui: 1 kg slyvų, 160 g balto pyrago (arba batono), 200 g kokosų drožlių, 50 g sviesto, 2 šaukštų cukraus, šaukšto vanilinio cukraus.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių, kepimo indą ištepkite sviestu.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais suminkykite trupinius.
  • Įpilkite 4 šaukštus vandens ir minkykite, iki gausite elastingą tešlą. Jei reikia, įpilkite dar šaukštą.
  • Suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
  • Išėmę atpjaukite ir atidėkite ketvirtadalį tešlos trupiniams. Likusią tešlą šiek tiek pakočiokite ir tieskite į kepimo formą, prispauskite, suformuokite kraštelius.
  • Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir sudėję ant tešlos pabarstykite cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Nedideliame puode ištirpdykite sviestą.
  • Sutrupinkite likusią tešlą ir sumaišykite trupinius su balto pyrago trupiniais bei kokosų drožlėmis. Užberkite ant slyvų. Suliekite sviestu.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
{recipe|758}
{recipe|762}
{recipe|808}
{recipe|1285}
{recipe|1747}
{recipe|1947}
{recipe|2164}
{recipe|2174}
{recipe|2346}
{recipe|2439}
{recipe|2441}
{recipe|2442}
{recipe|2927}
{recipe|3487}
{recipe|3501}