Vaida Genytė šeimą kasdien lepina naminiu maistu: dalijasi pikantiškų kotletų receptu

Vaida Genytė dalijasi orkaitėje keptų pikantiškų kotletų receptu / „Culture Bridge“ ir asmeninio albumo nuotr.
Vaida Genytė dalijasi orkaitėje keptų pikantiškų kotletų receptu / „Culture Bridge“ ir asmeninio albumo nuotr.
Remigija Paulikaitė 
Šaltinis: Žmonės
2021-04-18 12:05
AA

„Virtuvė nėra mano didžiausia aistra, bet vyras Aidas, sūnus Ainius visada valgo skaniai“, – sako atlikėja Vaida Genytė (47). Artimiausiems žmonėms paruošti pietus ji stengdavosi ir prieš pandemiją, nors tuomet kūrybinis gyvenimas buvo be galo aktyvus.

Dėl karantino muzikinės veiklos netekusi Vaida laiką leidžia namuose. Vis sulaukia kvietimų dainuoti ateinančią vasarą, bet prisipažįsta, kad darbo kalendoriuje žymėdama galimų koncertų datas nėra tikra,  ar jie tikrai įvyks...

Turėdama laisvo laiko atlikėja stengiasi, kad vyras ir aštuoniolikmetis sūnus valgytų šviežią naminį maistą. Gaminti jai smagu dėl to, kad žino, jog jie tai labai vertina.

Vaidą džiugina, kad jos Ainius pirmenybę teikia mamos ruoštiems patiekalams, o ne užkandinių, picerijų maistui.

„Mitybos klausimais mes visi trys mąstome vienodai: ir aš su vyru pritariame sūnui, kad picos ar burgeriai – ne tas maistas, kurį sveika dažnai valgyti, – sako atlikėja. – Mūsų šeimos kasdienis meniu – namuose ruoštos salotos, žuvys, mėsa, sriubos.“

Vaida Genytė su vyru Aidu Marazu ir sūnumi Ainiumi / Gretos Skaraitienės nuotr.

Vaida žino, kad vyras ir sūnus bus laimingi, jei ji pietums iškeps kotletų ar karbonadų, paruoš guliašo, plovo. Visada prie mėsos, žuvų būna ir žalių, troškintų ar raugintų daržovių. Vaida dažnai verda sriubas, varškėčius, kepa įvairius blynus. Na, o kitų šalių ir tautų patiekalais šeima linkusi mėgautis restoranuose, viešėdama užsienyje.   

Vaida – ne iš tų žmonių, kurie maisto ruošimą vadina kūryba ar meditacija. Jai tai – normali kasdienio gyvenimo dalis. Todėl stengdavosi rasti laiko gaminti ir tada, kai turėjo daug kūrybinių iššūkių. Šeimininkavimo pradmenų ji išmoko iš mamos. Kai kurių patiekalų receptai – taip pat atėję iš Vaidos vaikystės namų.

Kartais atlikėja išbando ir kokį nors internete pastebėtą ar televizijos laidoje matytą receptą, jį pakoreguodama taip, kad būtų skanu namiškiams. Ji nemėgsta, kad egzotiški priedai, padažai, pagardai užgožtų pagrindinių ingredientų skonį. „Aš noriu, kad žuvis ir būtų žuvies, o mėsa – mėsos skonio“, – šypsosi.  

Atlikėja atskleidžia, kad desertai – visai ne jos sritis. Svarsto, kad greičiausiai nesiseka dėl to, kad juos gaminti reikia itin tiksliai pagal receptą, o jai tai nepatinka. Tad jei yra proga, kokį nors desertą jie verčiau perka.

Vaida Genytė

Šeima stengiasi pyragais nepiktnaudžiauti, bet kokių nors itin saldžių saldainių, tarkim, „Karvutė“, namuose turi būti. Tai – Vaidos silpnybė. Tačiau, prisipažįsta, kad ir valgant saldainius, ir bet kokį kitą maistą svarbiausia – saikas.

Atlikėja ne kartą yra pasakojusi, kaip kadaise atsikratė daugiau kaip dvidešimt kilogramų svorio. Ir šiandien yra tikra, kad tuometis jos sprendimas sulieknėti buvo teisingas. Neslepia, kad visada žiūri, ką, kiek valgo. Tarkim, nors labai mėgsta bulves, jų patiekalus, bet prie mėsos dažnai renkasi tik daržoves.

Valgydama kotletus, kurių receptu dalijasi su Žmonės.lt skaitytojais, Vaida bulvių košės į savo lėkštę nedėjo. 

Orkaitėje kepti pikantiški kotletai. Receptas

Reikės:

  • 500 g maltos jautienos
  • 500 g maltos kiaulienos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 saujos maltų džiūvėsių
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 šaukšto garstyčių
  • maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, česnakinės druskos, džiovintų rozmarinų, bazilikų, druskos
Vaidos Genytės receptas – orkaitėje kepti pikantiški kotletai / Asmeninio albumo nuotr.

Vaida į dubenį sudeda mėsą. Svogūną nulupa ir sutarkuoja. Sukrečia į mėsą. Ten beria džiūvėsėlių trupinius.

Muša kiaušinį. Įdeda majonezo ir garstyčių.

Beria prieskonių, pasūdo.

Mėsą su priedais labai gerai išmaišo. Formuoja kotletus. Šįsyk juos Vaida kepė orkaitėje. 180 laipsnių  kaitroje kotletai iškepa maždaug per 30 minučių. Tačiau galima kepti ir keptuvėje, o šiltuoju metų laiku – ant grilio.

Iškepusius patiekia su bulvių koše ir daržovėmis, apibarsto pavasariu kvepiančiais šviežiais svogūnų laiškais bei krapais.

Vaida Genytė (45 nuotr.)
+39