Kaip iš geriausios kepyklos: K.Starkienės cinamoninės bandelės su glajumi primins vaikystę

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2024-01-27 10:14
AA

Visą sausį gaminusi patiekalus be mėsos, būdų, kaip pradžiuginti TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus, Kotryna Starkienė ras ir paskutinį mėnesio šeštadienį. Laukia ne tik naudingi patarimai ir gardžios keptų daržovių salotos, bet ir vienas mėgstamiausių laidos vedėjos šeimos desertų.

Šį šeštadienį Kotryna pasidalins gudrybėmis, kaip paruošti daržoves, jog visuomet turėtumėte jų šaldytuve sveikiems patiekalams ruošti, o taip pat pasidalins ir dviem gardžiais receptais.

„Pirmiausiai gaminsiu keptų daržovių salotas – pastarosios ne tik labai skanios, bet ir itin spalvingos ir gražios! O desertui kepsiu vienas mėgstamiausių savo šeimos bandelių. Laukia kvepiančios cinamoninės bandelės su grietinėlės sūrio kremu“, – intriguoja ji.

Pirmojo patiekalo receptą išvysite laidoje, o viską, ko reikia kvapnioms bandelėms, Kotryna atskleidžia nedelsdama.

Cinamoninių bandelių tešlai reikės:

450 g miltų;

200 ml šilto pieno;

40 g ištirpinto sviesto;

5 šaukštų cukraus;

7 g sausų mielių;

kiaušinio.

Bandelių įdarui reikės:

50 g ištirpinto sviesto;

kelių šaukštų rudojo cukraus;

kelių šaukštelių cinamono.

Kremui reikės:

300 g kambario temperatūros kreminio sūrio;

100 g cukraus pudros;

80 g kambario temperatūros sviesto.

Gaminimo eiga

Miltus gerai išmaišykite su mielėmis ir įberkite druskos. Kiaušinį lengvai išplakite. Į miltus supilkite šiltą, bet ne karštą pieną, plaktą kiaušinį ir užmaišykite tešlą. Kai tešla sulips, supilkite atvėsusį ištirpintą sviestą. Tešlą gerai išminkykite, kol ji taps minkšta, glotni ir nebelips prie rankų. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir uždengę maistine plėvele palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kad pakiltų. Tešla turėti padvigubėti.

Pakilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, paspaudykite ją, kad sprogtų visi oro burbuliukai, ir iškočiokite kuo didesnį kvadratą. Tešlą reikėtų kočioti kuo ploniau, tačiau tuo pat metu stebėti, kad ji neplyštų ir nepriliptų prie paviršiaus.

Iškočiotą tešlą patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Visą tešlą supjaustykite ilgomis juostelėmis ir kiekvieną jų susukite. Kepimo indą ištepkite sviestu ir į jį sudėkite bandeles, tačiau palikite tarp jų vietos, kadangi kepdamos bandelės plėsis. Kepkite apie 15-20 minučių (priklausomai nuo jų dydžio) 180 laipsnių orkaitėje.

Kol bandelės keps, paruoškite kremą. Kreminį sūrį išplakite iki purumo, įdėkite sviesto ir viską suplakite iki vientisos masės. Supilkite cukraus pudrą, o tuomet dar kartą viską išplakite, kad kremas taptų vientisas ir be gumuliukų. Iškeptas bandeles palikite šiek tiek atvėsti ir tuomet aptepkite kremu. Skanaus!

Kotrynos Starkienės cinamoninės bandelės / Stopkadro nuotr.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!