Šnicelis pagal Kotryną Starkienę: taip paruošta vištiena taps sultinga ir traški

Kotryna Starkienė, vištienos šnicelis / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė, vištienos šnicelis / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2024-02-03 12:01
AA

Visą sausį išskirtinai gaminusi tik patiekalus iš daržovių, prasidėjus vasariui, Kotryna Starkienė ir vėl nudžiugino mėsos gerbėjus. Žinoma moteris atskleidė, kaip nepriekaištingai iškepti vištienos šnicelį, o desertų gerbėjus palepino lengvai paruošiamu vyniotiniu.

„Šį kartą laidoje ne tik papasakosiu, kaip iškepti gardų šnicelį, bet ir atskleisiu svarbiausius žingsnius ir paslaptis, kad mėsa būtų sultinga ir traški. O norintiems kažko ypatingo, pademonstruosiu ir marinuoto šnicelio receptą. Saldžiajai laidos daliai kartu paruošime vyniotinį: minkštą, purų, gardintą uogiene ir plakta grietinėle“, – atskleidžia TV3 televizijos laidos „Kotrynos burtai“ vedėja K.Starkienė.

O vištienos šnicelio paslaptimi Kotryna dalijasi jau dabar.

Vištienos šnicelis / TV3 nuotr.

Vištienos šniceliui reikės:

  • vištos krūtinėlės;
  • miltų;
  • kiaušinių;
  • baltos duonos džiūvėsėlių;
  • apelsino;
  • šviežių žolelių (šalavijų, rozmarinų, čiobrelių, petražolių);
  • kelių česnako skiltelių;
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.
Vištienos šnicelis / TV3 nuotr.

Gaminimo eiga

  • Vištos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir išmuškite kočėlo pagalba – mėsa turi būti labai plona. Į smulkintuvą sudėkite šviežių žolelių lapelius, česnako skilteles, įspauskite apelsino sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Išmuštą mėsą sudėkite į platų dubenį ir užpilkite paruoštu žolelių marinatu. Palikite šaldytuve valandai.
  • Per tą laiką paruoškite tris atskiras lėkštes: vienoje įberkite kelis šaukštus miltų, kitoje išplakite kelis kiaušinius, o į trečią suberkite baltos duonos džiūvėsėlius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus – jo turėtų būti tiek, kad mėsa imtų „plūduriuoti“. Marinuotą vištos krūtinėlę
  • apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškart dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptą šnicelį pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.