Savaitgalio pasilepinimui – K.Starkienės desertas, kuris pavyks kiekvienam: prireiks kelių ingredientų

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2024-02-24 09:32
AA

Kotryna Starkienė jau ne kartą įrodė, kad tam, jog virtuvėje sublizgėtumėte, išskirtiniai gebėjimai tikrai nėra būtini. Šį faktą moteris įrodė ir šįkart – pagamino lengvai paruošiamus pietus ir neatsivalgomą desertą.

„Greitai pagaminami ir skanūs receptai toms dienoms, kai norisi kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje. Laidoje gaminsiu lipnius vištienos pirštelius, kurie patiks ir vaikams, o desertui – grietinėlės kremą su trintomis avietėmis“, – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ gaminamus gardumynus pristatė K.Starkienė.

Kaip pasigaminti pirmąjį patiekalą, sužinosite laidoje, o deserto receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.

Panna Cotta / TV3 nuotr.

Grietinėlės kremas Panna Cotta

Grietinėlės kremui reikės:

200 ml grietinėlės (35%);

100 ml pieno;

50 g cukraus;

šaukštelio vanilės pastos;

šaukštelio smulkios želatinos;

citrinos žievelės;

šaldytų uogų.

Gaminimo eiga

Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, įdėkite gabalėlį citrinos žievelės bei vanilės pastą. Pakaitinkite iki virimo. Tuomet nukelkite puodą nuo ugnies ir skubiai į karštą grietinėlę suberkite želatiną bei cukrų. Gerai išmaišykite, kad viskas ištirptų, o tuomet palikite pastovėti 10 minučių.

Grietinėlę perkoškite per sietelį ir išimkite citrinos žievelę. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Visą masę išpilstykite į nedidelius indelius ir palikite šaldytuve 4 valandoms ar pernakt, kad sustingtų. Šaldytas uogas sutrinkite su cukrumi ir papuoškite sustingusį kremą. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.